Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Gecata Покажи съобщение
    Да по-добра е на динамичните тестове и толкоз, аз нали това написах.
    По-какво друго е по-добра?

Брой продажби, надеждност, разнообразие на гамата от предлагани модели и двигатели, качество на материали и сглобка, обезценка, дълговечност и т.н. и всичко останало което прави един автомобил автомобил...

Пак казвам перфектното динамично поведение и действително страхотния дизайн не правят една кола по-добра от останалите.
    Дори в този тест за които говри КГБ, накрая определиха БМВ 3 като победител в теста.

И моля те нали не сравняваш Топ изпълнение на 159 2.4 ЖТД с Базова тройка?
    От кога броя продажби определя колко е добра една кола? То тогава ще излезе, че Пежо 207 е в пъти по-добра кола от Ферари Енцо или Ролс Ройс Фантом. Разнообразие от двигатели няма - факт. Но пък при пряко сравнение се гледат конкретните модели. Качеството на материалите при 159-ката бих казал че е много добро. ама много. Обезценката е страхотен мит. Я си помисли колко е стувало едно бмв 3-ка дето сега си го купуваш за 20 000 лв. Дали не е било доста над Алфата. Дълговечност? НЕ знам какво означава това.

Истината е, че 159-ката е страхотен автомобил и си го карам с голям кеф и в никакъв случай не мога да съжалявам, че не съм си купил 3-ка или А4-ка.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Една 159-ка нова колко струва?
      Май беше над 50 000лв ТОП-а, BMW 325i е над 70 000лв.
      Една 325i 2005-та струва над 25 000лв сега. Алфа 159 2005 - към 20 000 да кажем
      Така че, при това сравнение според мен Алфата се представя по добре.
      Друг е въпроса с имидж и търсеност....
      Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Първоначално публикувано от alfasysop Покажи съобщение
        Една 159-ка нова колко струва?
        159-ка 2,4 дизел 200 коня дистинктив тиайка струваше 71 000 лв в магазина като купувахме нашата. БМВ със същите екстри и дигател струваше над 80 000 лв. сега цените са еднакви. Кое е поевтиняло повече? Една седмица 740 след 2003 сега струва около 30 000 лв, а колко е струвала нова? Май доста над 100 000 лв. Има А8-ци по 15 000 лв, а като нови? После 166-цата се била обезценила...
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Първоначално публикувано от alfasysop Покажи съобщение
          Една 159-ка нова колко струва?
          Като стана дума за обезценка, ще дам конкретен пример от последната седмица - зет ми си продава БМВ-то, купено чисто ново тук в България през пролетта на 2006 г. от Камор за 128 000 лева.
          Колата е 330xd с повечето екстри за модела - кожа, подгряване, автоматик, навигация, ксенони, 17-цолови джанти, абе квото се сетиш. В момента е на около 120 000 км, поддържано е само във фирмен сервиз, няма удари и т.н.

Според дилърите може да вземе за него максимум 30 000 лева. И то при късмет.

И кво стана - загуба на стойност ~98 000 лева за 5 години - или по 20 000 лева на година. Или казано иначе - колата е загубила около 77% от стойността си за по-малко от 5 години.

Я ми кажи дали има Алфа 159, дето като нова да е била около 60 000 лева, а днес да може да се намери за 13 800 лева? (77% от 60 000 лв). Но да е подрържана само в официален сервиз и с напълно ясна история, а не докарана от някакъв джамбазин от Италия?
          Много, ама много трудна работа, да не кажа невъзможна.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
            .
            Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
            .
            Това се опитах да кажа, ако не се е разбрало.
            Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Ами Иване да беше казал на зетя, че е по-голяма далавера да си купи 159 2.4 ЖТД 4x4 автомат.... тъкмо щяхме да разберем дали може да мине 130 000 км без да се потроши

щото щом технниката е еднакво добра ... алфата и мен на външен вид ме кефи повече
              Last edited by ne0; d.m.y г., 14:59.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Колкото по-скъпа е колата толкова е по-голяма обезценката.
                sigpic"
                Има много добри спортни коли на пътя...Знам, изпреварвам ги през цялото време"

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Разбрахме кои са фенове и кои не, разбрахме, че най-големите баровци карат осемгодишни дизелови комбита и останалите нямат право да се обаждат.
                  Да, ама се заглеждаш, като минавам покрай тебе по Шишман, а? То ще стане на 8 години под моя собственост след някой друг месец, щото е пълно с "баровци" със свободен дух, които не могат да си помислят да дадат повече от 5000 лева за Алфа, ама иначе са фенове

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  А да карам искам, не искам да си купя, не - нито харесвам дизели, нито комбита.Иначе карам и пасати и субаро и хюндай соната, па и опел съм карал.Парите не са ми проблем, поне до толкова, че да си купя кола 159 на старо, дизел, както отбелязваш ти, но предпочитам бензинова джулиета след някоя година. Но не всяка втора дума ми е за пари, щото нали знаеш за кучето, лаенето и т.н.Аре със здраве и си сложи добавка в нафтата, че от утре захладнява
                  Служебните автомобили, които караш или си карал, не ни касаят, ти нали беше в графата пешеходци с метро и неделен шофьор с 5000 км. годишно Нафтовата печка я карам ежедневно и по много, щото си върша работата с нея и ми е нужна, пък единственият път, когато е отказвала да пали беше като ми умря акумулатора тая зима - може да се поинтересуваш за състоянието и вида й от Бобо
                  Колкото до парите, да те са важни и нужни, и за съжаление ги нямах в достатъчно количество за да си купя ГТ (разбира се дизелово) вместо 156, нищо че са една и съща кола както писах по-горе на колегата Fear, ма кво да се прави нашите нямаха кола по социалистическо време, камо ли Алфа, та се наложи сам да си изкарвам парите за автомобилите :spell

Айде със здраве, и пак ще повторя: стига ревали като вдовици за хуй относно миналото и бъдещето на марката, ако не бяха Фиат верно нямаше да я има, или щеше да бъде някой друг чорбаджията, но не и самостоятелна.
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Хайде ако може поне тая тема да не я обръщаме на - бензин с/у дизел моля!
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Хайде ако може поне тая тема да не я обръщаме на - бензин с/у дизел моля!
                      По-скоро спорът е социално-класов Може да ме наричате Маркс или Енгелс, ако предпочитате....
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                        Да, ама се заглеждаш, като минавам покрай тебе по Шишман, а? То ще стане на 8 години под моя собственост след някой друг месец, щото е пълно с "баровци" със свободен дух, които не могат да си помислят да дадат повече от 5000 лева за Алфа, ама иначе са фенове

Служебните автомобили, които караш или си карал, не ни касаят, ти нали беше в графата пешеходци с метро и неделен шофьор с 5000 км. годишно Нафтовата печка я карам ежедневно и по много, щото си върша работата с нея и ми е нужна, пък единственият път, когато е отказвала да пали беше като ми умря акумулатора тая зима - може да се поинтересуваш за състоянието и вида й от Бобо
                        Колкото до парите, да те са важни и нужни, и за съжаление ги нямах в достатъчно количество за да си купя ГТ (разбира се дизелово) вместо 156, нищо че са една и съща кола както писах по-горе на колегата Fear, ма кво да се прави нашите нямаха кола по социалистическо време, камо ли Алфа, та се наложи сам да си изкарвам парите за автомобилите :spell

Айде със здраве, и пак ще повторя: стига ревали като вдовици за хуй относно миналото и бъдещето на марката, ако не бяха Фиат верно нямаше да я има, или щеше да бъде някой друг чорбаджията, но не и самостоятелна.
                        Ако ще водим социално-класов спор, т.е. ще си ги мерим, да ти покажа бележките от бензиностанцията.
                        Темата си е много хубава и предлагам да не вадим пишкомерите. Основният въпрос е - дали при новите модели на Алфа Ромео има причина да си ги купиш вместо БМВ или Хонда например, дават ли нещо по-различно?
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          Ако ще водим социално-класов спор, т.е. ще си ги мерим, да ти покажа бележките от бензиностанцията.
                          Темата си е много хубава и предлагам да не вадим пишкомерите. Основният въпрос е - дали при новите модели на Алфа Ромео има причина да си ги купиш вместо БМВ или Хонда например, дават ли нещо по-различно?
                          Разбира се че дават нещо и още как - мирис и усещане на Фиат в огромни дози Ако искаш да те накажа градски с истински Алфа матор само кажи да те прая да припадаш с тоя Фиатски змей инсайд

Колегата с 156 кажи колко километра си минал и колко пъти си ходил в сервиза на Бобо за предница и колко ти е стъпила само предницата, без да чувам оправданията че в БГ пътищата са зле, както са зле за алфа така са зле и немските варели.

Поне от цялата дискусия, маи се разбра че само 159 има нещо от Алфа в нея си освен дизайна, ама пак с Фиат матор... Алфа никога не са правели нафтени печки, въпреки че на фиат не са зле. Но да видим последния тънък ход в ВМ дизела.
                          Last edited by infernus; d.m.y г., 20:57.
                          145 1.7 16V Boxer

Comment

• а знаете ли че има V6 Арезе дизел?

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                              а знаете ли че има V6 Арезе дизел?

Определено не, я дай малко инфо от къде го изсмука това?!? Или не е влизал в производство ?
                              145 1.7 16V Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
                                Разбира се че дават нещо и още как - мирис и усещане на Фиат в огромни дози Ако искаш да те накажа градски с истински Алфа матор само кажи да те прая да припадаш с тоя Фиатски змей инсайд

Колегата с 156 кажи колко километра си минал и колко пъти си ходил в сервиза на Бобо за предница и колко ти е стъпила само предницата, без да чувам оправданията че в БГ пътищата са зле, както са зле за алфа така са зле и немските варели.

Поне от цялата дискусия, маи се разбра че само 159 има нещо от Алфа в нея си освен дизайна, ама пак с Фиат матор... Алфа никога не са правели нафтени печки, въпреки че на фиат не са зле. Но да видим последния тънък ход в ВМ дизела.
                                Шо, шо? Градски, ти сигурен ли си, че знаеш с кой мотор е моят "змей"?
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X